تکنولوژی USB از زمان معرفی خود به طرز چشمگیری تکامل یافته است که در حال حاضر، شاهد دو نسل از پورتهای usb هستیم. USB 2.0 و USB 3.0 پرکاربردترین پورتها در انواع یواسبی هستند که مورد استفاده قرار میگیرند. USB 3.0 همواره با سرعت بالا شناخته میشود، اما قطعا برادر کوچکتر او، ویژگیهایی دارد! درک تفاوت فلش usb2 با usb3 به کاربران کمک میکند تا تصمیمهای آگاهانهای برای خرید فلش مموری بگیرند. در این مقاله به بررسی پنج تفاوت اصلی بین فلش USB 2.0 و USB 3.0 میپردازیم و جنبههای مختلف تفاوتها مانند سرعت، مدیریت انرژی، ویژگیهای فیزیکی، سازگاری و قیمت را بررسی خواهیم کرد.
1. مقایسه سرعت و عملکرد؛ اولین بخش جنگ بین USB 2.0 و USB 3.0
یکی از تفاوتهای قابل توجه بین USB 2.0 و USB 3.0 سرعت انتقال داده است. USB 2.0 که در سال 2000 معرفی شد، سرعت انتقال حداکثر 480 مگابایت بر ثانیه را ارائه میدهد اما در عمل، کاربران معمولا سرعتی در حدود 30 تا 40 مگابایت بر ثانیه تجربه میکنند.
USB 3.0 که در سال 2008 عرضه شد، این نرخ را به 5 گیگابایت بر ثانیه افزایش میدهد که تقریبا 10 برابر سریعتر از USB 2.0 است! این ویژگی باعث شده تا USB 3.0 برای وظایفی که نیاز به انتقال سریع دادههای بزرگ دارند، مانند تهیه نسخه پشتیبان از فایلها یا انتقال محتوای ویدیویی با کیفیت بالا، مناسبتر باشد. اگر با مطالعه همین بخش نسبت به خرید فلش مموری با یواسبی 3 ترغیب شدهاید، فقط کافی است در فروشگاه لوتوس حافظه نسبت به خرید عمده فلش یو اس بی 3 اقدام کنید.
2. میزان مصرف انرژی؛ کدام فلش مموری بهینهتر عمل میکند؟
USB 3.0 در مقایسه با USB 2.0 آمار و ارقام قابل توجهی در زمینه مصرف انرژی و بهرهوری ارائه میدهد. پورتهای USB 2.0 تا 500 میلیآمپر جریان ارائه میدهند که برای دستگاههای کممصرف مانند کیبوردها و ماوسها کافی است.
در مقابل، پورتهای USB 3.0 تا 900 میلیآمپر جریان منتقل میکنند و برای دستگاههای پرمصرفتر مانند هارد دیسکها و SSDها بهترین گزینه هستند. علاوهبر این، USB 3.0 ویژگیهای طراحی بهینهای دارد و اگر فلش به دستگاه خاموش وصل باشد یا از آن استفادهای نشود، مصرف برق فلش به حداقل میرسد. توجه داشته باشید این ویژگی مختص به فلش مموریهای اصل است و فلش مموری تقلبی، در دقیقههای اول داغ میکند!
3. بررسی تفاوت فلش usb2 با usb3 در بخش سخت افزار
بین کانکتورها و کابلهای USB 2.0 و USB 3.0 تفاوتهای فیزیکی متعددی وجود دارد. کانکتورهای USB 2.0 معمولا چهار سیم داخلی دارند؛ در حالی که کانکتورهای USB 3.0 به نه سیم داخلی مجهز شدهاند. افزایش تعداد سیمها در طراحی فلش مموری usb3، امکان افزایش سرعت انتقال داده و مصرف بهینهتر انرژی را فراهم کرده است.
سیمهای اضافی در کانکتورهای USB 3.0 فضای بیشتری نیاز دارند که باعث شده کابلهای آن کمی بزرگتر باشد. مهمترین ویژگی در طراحی سخت افزاری که تفاوت فلش usb2 با usb3 محسوب میشود، کدهای رنگی است. پورتهای USB 2.0 اغلب سیاه یا سفید هستند، در حالی که پورتها و کانکتورهای USB 3.0 معمولا آبی رنگ بوده و با همین ویژگی میتوان این دو فلش را تشخیص داد. در نتیجه برای خرید فلش یو اس بی 2 یا 3، حتما رنگ پورت را بررسی کنید.
4. سازگاری با دستگاهها؛ آیا USB3 به پورتهای USB2 وصل میشود؟
سازگاری یکی از نکات مهم در مقایسه تفاوت فلش usb2 با usb3 است. پورتها و دستگاههای USB 3.0 به گونهای طراحی شدهاند که با نسخههای قبلی سازگار باشند. بهزبانی سادهتر یعنی یک فلش درایو USB 3.0 با یک پورت USB 2.0 سازگاری دارد،اگرچه با سرعت کمتر USB 2.0 عمل میکند.
از طرفی دستگاههای USB 2.0 نیز با پورتهای USB 3.0 سازگار هستند ،اما سرعت در این فرایند تفاوتی ندارد. این سازگاری با نسخهها، انتقال فایلها را ممکن میسازد و بهنوعی باید گفت فلش مموری یواسبی 2 و 3، با کلیه دستگاهها سازگار خواهند بود. ازهمینرو شما میتوانید نسبت به خرید عمده فلش ۱۲۸ گیگ در مدل 2 یا 3 اقدام کنید.
5. بررسی قیمت؛ فلش مموریهای USB 2.0 ارزانتر هستند!
به طور کلی، دستگاههای USB 3.0 به دلیل فناوری پیشرفتهتر و عملکرد بهتر، قیمت بالاتری از همتایان USB 2.0 خود دارند. به عنوان مثال، قیمت فلش مموری 512 گیگ در مدل USB 2.0 نسبت به مدل یواسبی 3 کمتر است، اما مصرف آن بالاتر بوده و فایلها دیرتر منتقل میشوند.
الیته یک درایو USB 3.0 با ظرفیت ذخیرهسازی مشابه ممکن است قیمت بیشتری داشته باشد که این اختلاف قیمت ناچیز است. هزینه بالاتر در تفاوت فلش usb2 با usb3، برای کاربرانی که نیاز به سرعت انتقال سریعتر و مدیریت انرژی بهتر دارند، توجیهپذیر است. با این حال، برای کسانی که نیازهای معمولی دارند، USB 2.0 همچنان گزینهای اقتصادی و قابل اعتماد است.
خرید عمده USB 2.0 و USB 3.0 با گارانتی مادام العمر از لوتوس مموری
در نهایت، هر دو فلش درایو USB 2.0 و USB 3.0 برای هدف اصلی انتقال داده و اتصال به دستگاهها فعالیت میکنند. اما از نظر سرعت، مدیریت انرژی، ویژگیهای فیزیکی، سازگاری و هزینهها، فلش usb3 برای کاربران نیازمند سرعت بالا مناسب است. برای مثال در فرایند نصب ویندوز روی فلش، مهم است که از یک فلش سریع مانند USB 3.0 استفاده شود. با این حال، USB 2.0 همچنان یک گزینه قابل اعتماد و اقتصادی برای کاربردهای معمولی بهشمار میرود.